Vrijdag 05-08-2011
5 augustus 2011 - Yellowstone National Park, Wyoming, Verenigde Staten
Het eerste wat wij doen na het wakker worden is de computer aanzetten om te kijken of er reacties zijn......... Dat vinden we erg leuk. Ja, wij vinden het blond mij ook leuker staan. Al hoewel de kinderen daar toch wel anders over denken..............
Gisteravond met de kinderen Yellowstone bezocht op de computer, we waren met ons allen ontzettend nieuwsgierig geworden......................
Vandaag met veel nieuwsgierigheid en verwachtingen in de camper richting Yellowstone park. We namen de West ingang en ojee, wat een rijen vol auto's voor de kassa's. Ha, ha daar zien wij een speciale rij voor mensen met een pas. Tataah, daar mogen wij naar toe. We zijn dan heel snel in het park. Anne en Bas 'lezen' hun folder om te kijken welke dieren zij vinden in het park, die ook in hun folder staan. Enthousiast vertellen ze alle drie welke dieren er te vinden moeten zijn. Dat is interessant.
Als we richting Madison rijden, mogen we al snel stoppen voor Elanden, ooh zo schattig, achter een bosje, liggen ze daar met hun vieren, er is één kalfje bij. Even verderop zien we een prachtige dikke bizon stier, wat een kolos, deze weegt algauw zo'n 900 kilo!!! Schitterend om te zien op zo'n 20 meter afstand. Bas wilde er een foto van maken maar dat mislukte omdat of de bizon verder ging lopen of omdat er auto's voorbij reden. Gelukkig hebben wij wel beeldmateriaal. We vervolgen met nog meer enthousiasme richting Norris, dan zien we de eerste warm water bron, we kunnen hier naar toe over een loopbrug. Naast de loopbrug ziet Bas wol van een bizon en vraagt of hij dat mee mag nemen; natuurlijk en gelijk zien we een heel skelet met huid naast de brug liggen! De meest wilde verhalen komen naar boven over hoe de bizon daar dood is gekomen................... Anne neemt een stuk bot mee, Andrien had de schedel wel mee willen nemen maar wilde deze compleet met horens hebben, deze waren er helaas af................. Tijdens het bestuderen van het skelet zien we een grondeekhoorn, deze rent onder het bruggetje. Bas en Anne liggen over de brug om te kijken waar deze is gebleven, ze vinden deze weer en blijft lang in beeld er worden vele plaatjes geschoten.
We lopen verder over de houten brug, we ruiken een vreemde geur, en zien dan een meertje met daarin een warm water bron, het water is rijk aan zwavel, dit verklaart de vreemde geur en de mooie kleuren van het water.
Even verderop komen we aan bij een waterval, we zijn intussen flink gestegen. Het water stort zo'n 26 meter naar beneden, dit gaat met geweld!!! Maar ongelooflijk wat een uitzichten en mooie natuur elementen zijn hier te zien. We zitten iedere keer met nog meer nieuwsgierigheid in de camper; wat krijgen we nog meer te zien?
Bij Beryl Spring zien we weer een mooi 'iets' van moeder aarde; Monument Geyser Basin, hier komt warm water uit de aarde, het water is helblauw, en vlak daar achter sist de hete stoom uit diverse gaten en spleten, het stinkt enorm naar rotte eieren. We vragen aan Amerikanen of één van hen ons op de foto wil zetten, dat is goed. We raken met hen aan de praat, de doofstomme zoon van 14 jaar blijkt een paar jaar geleden in Europa en in Amsterdam te zijn geweest. We praten nog wat verder en gaan dan weer rijden. Roaring Mountain bekijken en beluisteren we dan; een witte berg waaruit op diverse plaatsen stoom ontsnapt met soms een grommend geluid. Op het moment dat Andrien het geluid op wil nemen, start Niesje de camper.............
We rijden tot op zo'n 2250 meter hoogte, komen bij Mammoth Hot Springs; een collectie hete bronnen die in elkaar overlopen deze hebben ook weer voor een stukje onbegrijpelijk natuurschoon gezorgd, een berg met diverse lichte kleuren met daarin een spierwit vlak.
We gaan verder richting Tower Roosevelt; slecht wegdek, schuine wegen zorgen ervoor dat Andrien de laptop op zijn hoofd krijgt. Auw G..........!!! Sorry, ik heb hem daar neergelegd en vergeten op te ruimen. Met een dikke bult op de kop, moet er gestopt worden voor; springbokken. Helaas Andrien is nog niet helemaal op de wereld en mist het fotomoment. De kinderen kruizen het dier gretig aan op hun folder.
De weg is smaller en slechter geworden en heeft haarspeldbochten, we rijden rustig door en dan zien Bas en ik, denken wij, net voorbij Phantom Lake een beer?! We willen keren maar dat gaat niet zo makkelijk, als we later bij de plek terugkomen staan er al meerdere auto's aan de kant. Ik vraag aan een vrouw of ze een beer hebben gezien? Ja, dus! Wij blijven staan kijken en dan achter de struiken vandaan zien we de zwarte beer te voorschijn komen. De beer loopt heerlijk ontspannen en gaat bij een boom zitten. We worden bewust van het feit dat wij nu de dieren in hun natuurlijke omgeving zien, prachtig!!!
Als de beer is verdwenen, gaan wij er ook vandoor......... weer moeten we een eind rijden om te kunnen keren maar dit wordt beloond met het spotten Mule deer, iets hertachtigs. Ik stop midden op de weg om ze op beeld te kunnen zetten, als we verder willen gaan, komt er een tweede uit de bosjes, het zijn mooie dieren om te zien.
Bij Tower Fall, nemen we een pauze. Dan in de buurt van Antilope Creek zien we een Elke (vrouwtjes edelhert) lekker grazend. Dan vernemen we dat we weer flink omhoog gaan en komen in de sneeuw of liever gezegd, ijsvlakten terecht. Volgens Bas mag de airco wel uit want het wordt koud in de camper. We zitten hier op 3122 meter hoog. Prachtig. We zien een bos van allemaal dode dennenbomen, dan weer rots partijen, vlakke stukken etc. etc. Inmiddels zijn we flink gaan dalen en heb ik de tow/haul (tegenovergestelde van de cruise controll)er opgezet, deze remt voor mij, zodat ik niet constant hoef te remmen. Dat maakt het rijden in de bergen ontspannen.
Net binnen Canyon Village zien we weer 2 of 3 vrouwelijke Elke's. Deze beesten hebben een hoog knuffelgehalte.
Tussendoor hebben we ook nog enkele (roof)vogels van de folder van de kids gespot; de raaf, canadeze ganzen, adelaar en nog wat kleinere vogels. Voor Anne en Bas is het bijna een obsessie geworden om al deze dieren te vinden in Yellowstone. Damon is er iets rustiger onder, hij bevestigd of corrigeerd ze, met wat hij opdat zelfde moment zag.
Als we de laatste mijlen rijden hopen we met ons allen nog een Grizzly beer of een Coyote te ontdekken............Voor nu helaas maar voor morgen weer nieuwe kanzen, dan gaan we naar de Zuidkant van het park en trekken we verder.
Als we het park hebben verlaten gaan we nog even shoppen, er worden t-shirts en petten gekocht. Voor Damon zien we nog een keigave schoolrugtas, van stevig groene canvas, met vakken er op en brede schouderbanden, gewoon simpel. Als Damon deze ziet wordt hij helemaal enthousiast, hij hiepert er van.
Terug naar ons plekje op de camping, we willen bbq maar de bbq heeft er niet zoveel zin in en het vlees komt uiteindelijk in de pan terecht.................. Tot morgen, ik moet jullie allemaal de groeten van de Damon, Anne en Bas doen. Zij vinden het ook zo leuk om jullie berichten te lezen of te horen. Vriendelijke groeten Andrien en Niesje.
Femmy: Yellowstone zou ook echt iets voor jou zijn, er zijn hier wandelroutes. Ik denk dat je iets langer onderweg bent dan met het Pieterpad maar al die verschillende landschappen, wat niet met een pen is te beschrijven, "moet" je zelf zien, horen, ruiken, proeven en vooral voelen. Het is geweldig om dit alles waar te nemen.

Heb net dit verhaal aan Diego voorgelezen en zijn reactie was "Niesje schrijft wel veel he".
Ik geniet van jullie verhalen en belevenissen en is net een avonturen boek.
Karianne is een weekend weg dus die leest alles waarschijnlijk later.
Diego is nieuwsgierig naar Damon zijn nieuwe rugtas.
Groetjes van ons
Wat een heerlijke reis maken jullie, en wat moet dat een indruk op jullie kinderen maken, zij zullen dit nooit weer vergeten, en in een rugzakje , hun hele leven met zich mee dragen. Wat een voorrecht om hen dit mee te kunnen geven, en voor jullie zelf , is dit natuurlijk ook iets wat je je hele leven niet vergeet, en het zal ook zo zijn, dat het niet mogelijk is om dit ieder jaar te doen, maar ontnemen kan men dit jullie niet. Wel nog een hele fijne tijd, en kom heelhuids weer thuis. Groet van Ome Gerrit en een lik van Pascal
Ik merk wel dat jullie enorm genieten! Veel plezier nog en blijven typen!
gr. Ger
Wij gaan nu op weg naar Yellowstone. Ik weet niet of wij op de volgende camping wifi hebben. IN ieder geval tot later............
Groeten de Timpies!!!
Groetjes allemaal van pa, ma en tante Rieneke.
Geen beren die broodjes smeren gezien? De zwavelgeur en de geysers, het lijkt IJsland wel waar ik twee jaar geleden ben geweest, een prachtig nog zo mooi puur land. Woodstock vandaag al weer de laatste dag. Door de buien is het een modderpartij en iedereen komt 's avonds in de weggooi regencapes. De temperatuur is prima overdag rond de 22 graden. Maar 's avonds vaak buien, als iedereen op de fiets moet. Zaterdagmiddag was het gelukkig de hele middag droog met zwientie tikken enz. Linda en Marloes gaan maandag naar Interlaken in Zwitserland, Arnoud en Corine naar Normandie die konden allemaal Woodstock niet missen. Erik en José zijn vorige week al via Italie naar Corsica gegaan. Yellowstone Park is ook super! Veel plezier en genieten op deze superreis.
,,Yellowstone Park,,Bas ziet als eerste een grote Bruine Beer.Brutaal als hij is, schreeuwt hij op afstand,slaat met zijn vuist op zijn borst, Wie wil vechten met de grote beer.Niemand niet?Dan heeft de grote beer gewonnen. HOERA HOERA
Zo te horen vermaken jullie je best,jullie zien zo noch eens een stukje van de hele grote wereld.
Bas doe je de groeten aan pappa,mamma,damon en anne.
Tot weder horen opa en oma...,
worden we vrolijk van geniiet verder.